Polylimnio Waterfall

Vattenfallen i Polylimnio

Vi besökte vattenfallen i Polylimnio en dag i juli som ligger en liten bit utanför byn Rizomylos på vägen mellan Kalamata och Pylos. Fantastisk vandring ner i en ravin där man hör vattenfallet hela tiden. Tidig avfärd från Koroni och det var ett bra drag för när vi lämnade Polylimnio vid middagstid strömmade det folk nedför stigen mot vattenfallen även om det skall vara en dold naturskatt och ett grönt paradis.

Det blev en lättare tur genom skogen mot de lite mindre sjöarna med barnbarn med på turen, de klarade det galant trots svår terräng med mycket klippor att passera innan vi närmade oss dem första sjön med ett litet vattenfall som vi delade helt själva med en dansk familj under en timmes tid. Vattnet var kallt och klart med massor av fiskar som lekte under det lilla vattenfallet så det blev en upplevelse för barnbarnen och så klart för oss också.

Många sjöar i vattenfallet

Vattenfallen är spridda över ett stort område och man kan välja en lite lättare väg neråt fallen och det ligger små sjöar hela vägen neråt, den svårare vägen går brant uppåt mot de större sjöarna och fallen. Det lär finnas över 20 mindre sjöar från toppen och neråt. Går man uppåt från den nedre delen vandrar man genom de strömmande fallen i olika nivåer. Oavsett vilken av vägarna man går bör man ha på sig ordentliga skor mot de skarpa klipporna. Nedanför den sjön vi badade i skymtade man en större sjö men den låg säkert 50 meter under den platsen vi befann oss på. Klart värt ett besök för den äventyrlige och en fantastisk upplevelse.

Dela gärna inlägget på sociala media.

Populära inlägg

Karpathos, Grekland

Karpathos, den avlägsna ön

Karpathos, ön som ligger ganska avlägset och ensligt men en stor favorit hos många och inte minst hos oss. Karpathos

Sikinos, Grekland

Sikinos, den slumrande ön

En slumrande pärla som många inte hittar till! Sikinos, ön mellan Ios och Folegandros med sina knappt 300 invånare gör

Leros, Grekland

Leros härliga byar

Om Leros säger många att antingen älskar man ön eller hatar den. Efter två besök är vi förälskade i ön.

Naxos, Grekland

Naxos i topp

Har man väl en gång satt sin fot på Naxos kan jag garantera att man längtar tillbaka! Naxos är Kykladernas

Rafina hamn

Rafina hamn

Fler och fler har upptäckt fördelen med att starta sin öluff från den lilla hamnen Rafina som ligger mycket närmare